Paintball

PAINTBALL: sport koji liječi stres i podiže adrenalin

Paintball je igra  prvi puta održana u SAD-u 1981  godine. To je igra u kojoj se sudionici natječu u timu ili samostalno s ciljem izbacivanja jednog ili više protivnika, gađajući i označujući ih kuglicama koje sadrže boju iz paintball markera. Pobjednik je ona strana ili igrač koji prvi postigne cilj ili posljednji ostane u igri. Paintball se može igrati na vanjskim površinama i unutar objekata koji se nazivaju paintball terenima ili poljima. Paintball je korišten u SAD-u, Kanadi  i  Velikoj Britaniji  kao dodatak vojnoj obuci, te u nekim zemljama ponekad kao odgovor na pobune i nerede. U zadnjih 20 godina paintball je postao jedan od najzanimljivijih ekstremni sportovi koji se igraju u prirodnom okruženju i to u 110 zemalja u svijetu. Procjenjuje se da paintball aktivno igra preko 15 milijuna ljudi u svijetu.

Ljubitelji paintballa slažu se da on razvija niz psihomotornih i intelektualnih sposobnosti: snagu, spretnost, brzinu i sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama. Paintball je odličan lijek protiv posljedica stresa. To je izuzetno zabavan i uzbudljiv sport koji se između ostalog pokazao izvanrednim za razvijanje prijateljskih odnosa između zaposlenika u tvrtkama. Diljem svijeta paintball je postao jedan od najpopularnijih ekstremnih sportova današnjice.
Paintball se odvija na unutarnjim ili vanjskim prirodnim (najčešće šumskim) ili umjetnim terenima, s postavljenim preprekama. Šumski paintball većinom igraju amateri sa iznajmljenom opremom.

Prethodna
Paintball Paintball Paintball Paintball Paintball Paintball Paintball Paintball Paintball Paintball
Sljedeća

Prijava

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje...Niste registrirani?

Registrirajte se i imajte nadzor nad svojim rezervacijama.

Registrirajte se

Registracija

 

 

Zahvaljujemo na Vašoj registraciji!

Proštovani , registracija na izazov.net je uspješno završena.